Rookiekurs for veterinærer i slede langdistanse
Foto Alexander Galak

Rookiekurs for veterinærer i slede langdistanse

Veterinærene er en svært sentral del av Femundløpet (og alle andre hundeløp).
De har viktige oppgaver både i forkant og under løpet. Deres hovedoppgave i et løp er å være kjørernes samarbeidspartner i spørsmål som angår hundenes. En sparringpartner og en som kan undersøke en hund for skader og eventuell sykdom underveis.
En stevneveterinær skal det også være i langdistanse hundeløp. Denne har oppgaver definert i Forskift om velferd for hest og hund i konkurranser.

I F650 er det to obligatoriske veterinærsjekker under løpet, mens det i F450 er en. I alle klasser undersøkes alle hunder ved målgang. Dette kan du lese mer om i Femundløpets regelverk.

En veterinær har selvsagt høy kompetanse på hunders helse. Men å være løpsveterinær i et hundeløp er en oppgave som krever både ekstra interesse og oppbygging av erfaring.

Norges Hundekjørerforbund står derfor bak et rookie-kurs for nye løpsveterinærer. Slik at flere kan lære og “løps-Norge” står bedre rustet for framtiden.
Hundekjørerforbundet ønsker å bidra til å styrke stevne- og løpsveterinærenes kompetanse på langdistanseløp.

Veterinær Kitty Marie Killy Jevne fra Hundekjørerforbundets Etikk- og samfunnskomité og Racevets gjennomfører kurset sammen med dyrekiropraktor Geir Wiik. Begge erfarne og meritterte utøvere innen langdistansesporten.

Målgruppen er veterinærer som skal bidra på sledeløp i 2023, og andre veterinærer som behandler sledehunder. Kurset er lagt til oppstart av Femundløpet og vil veksle mellom teori og praktiske undersøkelser av sledehundene.

Du kan lese mer om programmet her. Facebook-arrangementet finner du her.

Foto Alexander Galak
Foto Alexander Galak