Mentor
Foto Alexander Galak

Mentor

Informasjon om mentorordningen for 2024 vil bli publisert så fort mentorer er på plass.

Ønsker du en sparringspartner? Femundløpet har for løpet i 2023 knyttet til oss fire mentorer. Disse skal kunne gi deg noen svar og råd på veien mot Femundløpet 2023, eller om du planlegger andre langdistanseløp i vinter. Noen av mentorene vil også våre tilstede på sjekkpunktene, men hovedfokus vil være veiledning i forberedelsene fram mot løpsstart. Dyrevelferd, trening og andre sentrale forberedelser vil ha mentorenes fokus.

Sammen med mentorene vil vi også invitere til en liten serie samlinger (teams) hvor viktige spørsmål kan drøftes i fellesskap.

Mentorordning er et tilbud for å ivareta nye hundekjørere, i tillegg til å bistå de som allerede har kjørt noen ganger men ønsker en sparringspartner. Mentorene gir ikke praktisk hjelp, men er forberedt på å svare på alle mulige spørsmål kjørerne måtte ha.

Som arrangør ønsker vi at kjørere føler seg mest mulig forberedt og trygg ved start. Mentorordningen er derfor en frivillig ordning hvor erfarne hundekjørere stiller seg til rådighet for deltakere på F-Junior og F-200, primært. Ingen spørsmål er for små, og de som ønsker veiledning eller en sparringspartner i høst og fram mot løpet er hjertelig velkommen til å ta kontakt. Under selve løpet følger noen av mentorene klassene F-Junior og F-200, der de vil kunne fungere som en ekstra støttespiller for deltakere på alle sjekkpunkt.

Hva kan mentorene bidra med

Det bistås ikke med noe av praktisk karakter. Elementer for rådgivning kan for eksempel være:

  • Treningslære
  • Utstyr
  • Sjekkpunktrutiner
  • Pakking og forberedelser
  • Foring
  • Mentale og individuelle faktorer
  • Hund og skader
    …og alt annet du måtte lure på!

Dette er mentorene for løpet i 2023


Egil Lønne

Egil Lønne
Egil Lønne

Jeg heter Egil Lønne, og jeg ser fram til å være en del av mentorteamet under Femundløpet 2023.

Som guttunge stilte jeg til start i mitt første terminfestede løp i nordisk stil i 1968, og det var starten på et langt liv med hunder.

Hunder, turer og friluftsliv har hele tiden vært min hovedinteresse, men jeg har også deltatt i noen konkurranser, blant annet fullført 30 Seppalaløp og noen Femundløp.

For meg er hundekjøring et herlig samspill med hundene, stillheten når man beveger seg i terrenget vinterstid og det å føle seg i ett med spannet og føle seg som en del av naturen.

Dersom du skal kjøre et lengre løp for første gang har du sikkert en del tanker rundt forberedelsene og gjennomføring, men det er bare å ta kontakt.

Jeg vet at jeg ikke har svar på alt, og kjørerne har forskjellige opplegg, men jeg skal gjøre mitt beste til at vi sammen finner vi en løsning som passer ditt spann og som vil føre deg og hundene dine trygt til mål.

Epost: ove-egil@hotmail.com
Telefon: +47 932 25 168



Bente Sofie Alhaug

Bente Sofie Alhaug
Bente Sofie Alhaug


Jeg heter Bente Sofie Alhaug og har holdt på med hundekjøring i 9 år.

Jeg har kjørt Femund 450 to ganger og Finnmark 600 to ganger (og meldt meg på til vinteren igjen). Har også kjørt Mush Synnfjell, Vikerfjell, Gruveløpet og Rørosløpet. Jeg har vært handler både i Femundløpet og Finnmarksløpet.

Motivasjonen min for å kjøre løp har først og fremst vært for å oppleve samspillet mellom meg og hundene i røff og flott natur, mestring og utfordringen med å pushe meg selv utenfor komfortsona. Du blir aldri utlært og lærer noe nytt av hundene på hvert løp.

Som mentor håper jeg å kunne bidra med mine erfaringer og hvilke verdier jeg mener er viktig for å komme i mål i et langdistanseløp på en best mulig måte. Det gjelder å kjøre med det spannet man har og kjøre med fornuft og hjerte :-)

Epost: alhaugbente@gmail.com
Telefon: +47 905 62 744



Johanne Sundby

Johanne Sundby
Johanne Sundby

Johanne Sundby, 71 år, Inni Granskauen kennel. Har kjørt hund i over 25 år, nesten bare siberian huskies. Vi har kjørt mest lang mellom- og langdistanse, inkludert Femund 400 og Finnmark 500-600, Mush Synnfjell, Gausdal Maraton og en rekke andre løp.

Vi har drevet fram mange unge kjørere som har kjørt hundene til mål på lange ditanser i perioder der de har vært handlere.

Vi holder hundekjørerleir for barn.

Jeg - Johanne - er utdannet lege, og har skrevet en bok om hundekjøring og litt vitenskap om hundekjøring. Jeg er redaktør i Huskybladet, har skrevet i bladet Hundekjøring, vært leder av - og æresmedlem av - Norsk Siberian Husky Klubb, og leder etikk og samfunnskomiteen i NHF. Jeg kjører løp enda, mest for moro. Jeg slesker å kjøre hund og har opplevd - og kommet ut av - det meste. Jeg underviser mange unge mennesker i jobben min, og synes det er artig å la rookier få holde på med hunder.
Epost: j.s.sundby@medisin.uio.no
Telefon: +47 905 58 704



Jeger Bjørnson

Jeger Bjørnson
Jeger Bjørnson


Mitt navn er Jeger Bjørnson og jeg har holdt på med hundekjøring siden 2009. Jeg har i dag tolv sibirske huskyer og jobber som lærer og pedagog i hundekjøring på Jønsberg videregående skole. Jønsberg er en skole som ønsker å satse på ungdom som ser gleden av samspillet mellom hund og natur og under årets løp stiller skolen med tre ekvipasjer til start.

Jeg er født med kniv i belte og primus i sekken og har hatt naturen som min største lekeplass siden jeg krabbet ut av vugga. Jeg er godt vant med hundkjøring og problemløsning på større og mindre ekspedisjoner i skogen og på vidda. Jeg håper jeg kan være med å bidra til at du kan få en god og trygg gjennomføring av løpet med masse glede og engasjement.

Jeg har idrettsfaglig bakgrunn og har jobbet med mange unge talenter som spillerutvikler i Norges Håndballforbund i mange år. I hundekjøring har jeg trener 2 utdannelse i langdistanse og nordisk fra Norges Hundekjørerforbund. Jeg brenner for rekruttering til hundekjøringssporten og for at ungdom skal få oppleve glede og mestring med hund i aktivitet.

Hundekjøring for meg handler om gleden mellom hund og menneske. Det handler om vinden på nysnø og tassende poter som alltid vil frem mot nordlyset. For meg er hundekjøring respekten for hverandre og ferden mot felles mål og mestring. Det er ingen ting som gjør meg mer glad enn glade og lykkelige hunder som koser seg på tur. Har du noen spørsmål før under eller etter løpet er det bare å ta kontakt.

Epost: Jegbjo@innlandetfylke.no
Telefon: + 47 400 78 857



Torunn Garder

Torun Garder
Torun Garder


Hei! Jeg heter Torunn Garder, er 56 år og bosatt i Nannestad. Jeg drev aktivt med hundekjøring i ca 10 år fram til jeg måtte gi meg av helsemessige årsaker. Før alaska huskiene fylte hundegården, drev jeg noen år med schæfer og brukstrening. Så ble det grønlandshunder noen år, fram til jeg «landet» på ah. Med grønlandshundene kjørte jeg Rørosløpet, med ah ble det Drevsjøløpet, Polarhundløpet, Vikerfjell og ikke minst to ganger til start på Femund 400. Har også vært handler på bl.a. Femund 650, Gausdal Maraton og Mush Synnfjell. Nå er det friluftsliv og turer i skog og fjell til fots og på ski. Selvfølgelig med hund, dog bare en.

Jeg har vært aktiv i styre og stell i Hakadal Sledehundklubb i mange år, er «utdannet» Dyrevelferdskontrollør og generelt opptatt av hundevelferd.

Jeg kan hjelpe deg å «drodle» rundt problemstillinger du måtte ha rundt det å starte og å kjøre løp, og fasen du og hundene går inn i fram mot F-Junior og F-200 i 2023. Og husk: ingen spørsmål er dumme eller for små!

Epost: toruas@online.no
Telefon: +47 90 00 40 90

Nardo bil -
Siva Fjellregionen  -
Galåvolden Gård - logo  -
Espegard logo -