Trackingen under Finnmarksløpet 2024 - en modul fra Liverace.no
Illustrasjonsbilde hentet fra Femundløpet

Trackingen under Finnmarksløpet 2024 - en modul fra Liverace.no

Liverace.no-plattformen er utviklet av Femundløpet AS og Raske Poter AS. Plattformen inneholder blant annet en modul for tracking.

Trackingløsningen ble første gang testet ut under MUSH Synnfjell 2024, deretter fulgte videre tester i Beskades, Gausdal Maraton og Gruveløpet før Femundløpet 2024.

Femundløpet AS og Raske Poter AS er svært fornøyd med løsningen som nå er i full drift. Det er en glede at også Finnmarksløpet tar trackingløsningen i bruk, tilpasset sin egen kartløsning.


Tracking enheten

Trackingenhet fra FindMy.
Trackingenhet fra FindMy.


Tracking er viktig i langdistanse hundekjøring. Hvor er deltagerne, hvem ligger først, hvem nærmer seg sjekkpunkt, hvem nærmer seg mål… Noen følger «sin deltager» andre er interessert i å se hvem som ligger først i sporet. Tracking handler også om sikkerhet.

Valg av trackingenhet ble gjort i november 2023 etter lengre tids testing av flere ulike enheter.
Utfordrende dekningsforhold rundt om i det ganske land har gjort at vi har vært nødt til å finne fram til enheter som sender signaler både over mobilnettet og via satellitt.

Dette er en norskutviklet løsning. Enhetene er gjennomprøvd i dekningsfattige områder og under ulike værforhold, og de er enkle å håndtere for løpsarrangørene.
Bruk denne sesongen så langt viser at trackingen er presis og stabil. Batteriene har enormt god kapasitet også i streng kulde og trengs ikke byttes underveis i et løp.

Mange løp i Norge har tatt i bruk Liverace.no og snart tas løsningen i bruk også i Sverige.

Følg trackingen fra Finnmarksløpet her.


Foto Andy Johansen
Foto Andy Johansen